Kesoplättar
Fick en fråga hur man gör kesoplättar. Det är väldigt enkelt och gott! Man kan göra dem på olika sätt. Receptet som jag från början hittade av en slump ser ut så här:
Orginalet:
250 g Keso (ett paket)
2 ägg
1 msk dinkelmjöl
smör, olja eller vad man har för stekning
(Detta blir rätt mycket och jag orkar inte äta allt. Dessutom svårare att steka för det är mer keso och den fastnar lätt i stekpannan.)
Jag brukar dock göra:
2 eller 3 ägg
2 skedar keso (vanlig sked man äter med)
1/2 dl havegryn
Till det har jag lingonsylt, färska bär eller äppelmos
Orginalet:
250 g Keso (ett paket)
2 ägg
1 msk dinkelmjöl
smör, olja eller vad man har för stekning
(Detta blir rätt mycket och jag orkar inte äta allt. Dessutom svårare att steka för det är mer keso och den fastnar lätt i stekpannan.)
Jag brukar dock göra:
2 eller 3 ägg
2 skedar keso (vanlig sked man äter med)
1/2 dl havegryn
Till det har jag lingonsylt, färska bär eller äppelmos
Kommentarer
Postat av: Lottis
Haha!
vanlig sked man äter med = en matsked med andra ord!?
:)
Postat av: Matilda
Postat av: Matilda
ja vet att de heter matsked, men jag använder mer än det klassiska måttet msk. Det blir mer som en skopa keso med en sked men äter med. :P
Postat av: carina
Hej Matilda! jag gjorde dina Kesoplättar idag,
jättegoda. Joggade o badade i havet sen, sommar i Skåne fortfarande.
Trackback