Kesoplättar

Fick en fråga hur man gör kesoplättar. Det är väldigt enkelt och gott! Man kan göra dem på olika sätt. Receptet som jag från början hittade av en slump ser ut så här:

Orginalet:
250 g Keso (ett paket)
2 ägg
1 msk dinkelmjöl
smör, olja eller vad man har för stekning
(Detta blir rätt mycket och jag orkar inte äta allt. Dessutom svårare att steka för det är mer keso och den fastnar lätt i stekpannan.)

Jag brukar dock göra:
2 eller 3 ägg
2 skedar keso (vanlig sked man äter med)
1/2 dl havegryn

Till det har jag lingonsylt, färska bär eller äppelmos

Kommentarer
Postat av: Lottis

Haha!

vanlig sked man äter med = en matsked med andra ord!?

:)

2010-08-26 @ 22:32:53
Postat av: Matilda

2010-08-26 @ 22:38:02
URL: http://thelife
Postat av: Matilda

ja vet att de heter matsked, men jag använder mer än det klassiska måttet msk. Det blir mer som en skopa keso med en sked men äter med. :P

2010-08-26 @ 22:39:13
URL: http://thelifeasaupair.blogg.se/
Postat av: carina

Hej Matilda! jag gjorde dina Kesoplättar idag,

jättegoda. Joggade o badade i havet sen, sommar i Skåne fortfarande.

2010-09-05 @ 20:14:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0